IT konsult  Distans  Programmerare

Att anlita en programmerare på distans till ditt IT projekt bör inte vara sista utvägen.

Publicerad av Yohanna Bredén den okt 17 2019

Att anlita en programmerare på distans till ditt IT projekt bör inte vara sista utvägen.

Sammanfattning

  • Bakgrund till de snabba förändringar som sker i dagens teknologi
  • Hantering av begränsade tillgångar för att öka företagets tillväxt
  • Betydelsen av teknologin i dagens affärsvärld
  • Fördelarna med att anlita en programmerare på distans
  • Hur du vet att IT projektet behöver hjälp genom outsourcing

För att växa måste vi anställa, men för att anställa måste vi växa.

Att driva företag kan ibland bestå av ett moment 22 och en mental hinderbana innan man kommer i mål. Tillväxt kräver kraft, men kraft kostar pengar och för att få pengar, ja då behöver man tillväxt.

Just nu i både Sverige och världen sker en digital transformation. Det är nödvändiga investeringar i både tid och pengar, för att kunna nå uppsatta mål.

Kompetensen hos företagen behöver inte sällan byggas på, och ibland behöver man anställa den. När det gäller IT är det dock ingen enkel ekvation eftersom det finns en stor brist på utvecklare.

Så även om man har utrymme i budgeten för att anställa, kommer man hitta rätt kompetens? Och vet man på förhand vilken den bästa rekryteringen är, långsiktigt sett? Tekniken ändras dagligen och för att vara på topp systemmässigt behövs en viss flexibilitet. 

Det finns fall då komplexiteten i kompetensen, i kombination med kostnaden för att rekrytera, gör det svårt för företag att växa.

Därför är ett smart alternativ att strunta i att anställa, när man kan hyra in den kompetensen som behövs.

Just nu, precis så länge det behövs. Och räknar man på kostnaden och det tidseffektiva i det, har man många gånger kommit mycket billigare undan, istället för att gå den traditionella vägen när det gäller rekrytering.

Man behöver då inte bromsa tillväxten eller prioritera bort en ny teknisk lösning, som kan sätta en på framkant framför konkurrenterna. Det är bara att sätta igång.

Det finns både för- och nackdelar med att ha en konsult på plats hos sig.

Fördelen är att man själv bestämmer när personen ska komma och vad den ska göra. Nackdelen är att det kan blir begränsningar. Om en person är sjuk i en vecka, eller inte har all kompetens, kan det istället bli en dyr resurs som gör att hela projektet stannar av.

Om man däremot hyr en resurs remote, alltså som sitter någon annanstans, kommer man undan från det. 

Om ditt projekt kräver en större mix av kompetens eller arbetsområden, behövs rimligtvis oftast fler personer anställas eller hyras in. Med resurser som finns på distans finns möjligheten att varva kompetenserna, så att kostnaden minskas och tiden effektiviseras. Dötiden minskas och fokus lägg på rätt saker.

Om du märker att ditt företag står och stampar på grund av tids- eller kunskapsbrist kan det vara en idé att ta in en konsult.

Målet eller den deadline ni har är det som bör avgöra omfattningen. Det är på många sätt en stabil och smidig genväg, vars investering kan låsa upp möjligheten att utveckla ännu mer, och vara ännu mer på framkant.

Det är såklart en kostnadsfråga, som allt annat, att hyra in en konsult. Men samtidigt så kostar en rekryteringsprocess otroligt mycket.

Och man kan även fråga sig hur mycket det kostar företaget att välja bort möjligheten med konsulter. Hur mycket hade man kunnat växa, kontra pengarna man sparar? Se det som en nödvändig och enkel investering istället för ett jobbigt dyrt projekt. Konkurrensen om kunderna är hård och den som ligger på framkant är den som oftast får affärerna också, och vad kostar det er i slutändan om ni inte gör det?

The Farm - A happy place for developers

Sedan 2007 har vi framgångsrikt färdigställt många IT-projekt vilket innebär att du som kund kan lita på att vi får jobbet gjort. Med rötterna i Falköping, arbetar vi remote med vårt team av in-house experter.

The Farm hjälper dig med din digitala förvandling, genom att erbjuda lösningar för applikationsutveckling, webbplattformar, mobilapplikationer och smarta enheter, från UI/UX design till bakgrundstjänster, och utvecklingen av skalbar IT-infrastruktur (IT-teknik, molntjänster). 

Vi kan också hjälpa dig att modernisera redan befintliga tekniska lösningar. Vare sig du där ett stort företaget eller ett mindre start-up bolag är vi tekniskt agnostiska inom alla språk, verktyg och frameworks. 

Vi är expert på kod, och visar det gärna för dig.

Yohanna Bredén

Kontakta oss