IT-projekt  remoteresurser  IT konsult

Det du saknar som kärnverksamhet har någon annan som passion.

Publicerad av Yohanna Bredén den okt 22 2019
  • Vad är din kärnverksamhet?
  • Vilka uppgifter man kan låta någon annan göra?
  • Behöver man verkligen utvecklare inhouse?
  • Att fokusera på sin egen passion
  • Receptet för hög kvalitet

Man kan antingen lösa sina arbetsuppgifter själv, eller så låter man någon annan göra det. Ens kärnverksamhet vill man såklart själv hålla nära hjärtat, och det ÄR den faktiska verksamheten. Men hur gör man med resten?

Kaffemaskinerna leasar man ofta, istället för att köpa in en egen som man får serva. Att skicka e-fakturorna låter man också någon annan göra, då en egen fakturaväxel är rätt komplicerad att bygga ihop. Det är i de allra flesta fall ett städbolag som städar och om tjänstebilen behöver en service så anställer man inte en egen mekaniker.

Gränsen för vad som är möjligt att lägga ut på någon annan flyttas hela tiden. Det är inte konstigt längre att man själv inte printar ut sina fakturor, eller att någon annan för den delen bokar ens möten. Fördelen med att köpa den typen av tjänster av andra är att de är experterna.

Har du en städfirma så kan de städning, riktigt riktigt bra. Och bilfirman som servar tjänstebilarna är dedikerade för att just laga bilarna. Vi förväntar oss såklart högsta kvalitet, även om någon annan gör jobbet. Ingen skulle anställa den firman som var dokumenterat sämst, och istället för att ha en halvdan kaffebryggare på kontoret så vill man ha något som funkar riktigt bra. Men hur den funkar, hur man installerar den och hur man lagar den får gärna någon annan sköta om.

När det kommer till utvecklingen av de tjänster man har i sitt företag så är det nästan samma sak. Man kan såklart anställa en riktigt bra utvecklare, som löser ens it-problem, men behöver man verkligen anställa?

Och vad händer när utvecklarens kunskaper inte omfattar hela den teknikstack som den egentligen behöver? Anställer fler? Svårigheten i den här typen av anställningar med olika mindre behov kan vara att man har resurser som inte alltid har jobb att göra. Som om man anställer en lokalvårdare som ska jobba heltid och städa 150 kvadrat; det blir rent, men till vilket pris? Och hur effektivt är det? För att inte tala om hur mycket en rekryteringsprocess kostar för både städaren och utvecklaren.

Här kan företag våga öppna ögonen och titta på sin egen verksamhet. Vad är kärnan? Vad ska VI fokusera på? Vilken personal behöver vi och vad kan vi låta andra göra, någon annanstans?

Att ha delar eller hela utvecklingen hos konsulter är inte en dum idé. Då får man alla andra fördelar som man får med att man hyr kaffemaskiner och har leasingavtal med bilfirmor, men man får lite mer också. De konsulter som jobbar åt en mängd olika it-bolag har bred erfarenhet av olika situationer, och är väldigt lösningsorienterade. Därmed kan man även lyfta tekniska problem och få en experts syn på saken, med andra ögon, än vad man har internt. Då har man inte bara fördelen med att ha en expert med full kompetens utan även en som kan lösa ens problem.

Tänk er en arbetsdag där andra sköter sånt som du själv inte tycker är roligt. Visst är det naivt och lite verklighetsfrånvänt, men å andra sidan, varför inte? Jag har aldrig träffat någon som tycker att faktureringen är det roligaste som finns, som inte är en ekonom. Har heller aldrig sett någon haft passion för kaffe som inte är en kaffemaskinsförsäljare. Vi låter gärna passionerade människor ha hand om viktiga områden på arbetsplatsen, för att det är smidigt, och enkelt. 

Att lägga ut sin utveckling på remote till stora eller små delar är också både smidigt, och enkelt. Passionerade människor med stor kompetens, och en otrolig förmåga att lösa eventuella problem, är ett framgångsrecept som ger en hög kvalitet i arbetet. 

The Farm - A happy place for developers

The Farm hjälper dig med din digitala förvandling, genom att erbjuda lösningar för applikationsutveckling, webbplattformar, mobilapplikationer och smarta enheter, från UI/UX design till bakgrundstjänster, och utvecklingen av skalbar IT-infrastruktur (IT-teknik, molntjänster).

The Farm är en tillförlitlig resurs för dig som står inför en extern produkt eller intern lösning. Vi säkerställer att våra användare erhåller löpande support, och har full tillgänglighet och kontroll över projektet under tiden. Vi tar oss med nöje an uppdrag oavsett var i processen projektet befinner sig.

Yohanna Bredén

Kontakta oss