IT-projekt  remoteresurser  outsourcing

Outsourcing är en win-win-situation, vad är fördelarna för ditt företag?

Publicerad av Yohanna Bredén den dec 13 2019
 • Teknologin ändras och det är snabbt
 • Skräddarsydd paketlösning
 • Fokusera på din egen kärnverksamhet
 • Vad kostar det egentligen?

Som företag vill man inte halka efter i digitaliseringen. Eller i värsta fall, stå utanför. Att vara där konkurrenterna och kunderna är, tekniskt sett, har aldrig varit viktigare. Vad gör du själv om en hemsida är långsam, och du vet att det finns alternativ? Förmodligen gör du som så många andra, klickar dig vidare. Förutom det faktum att man måste synas och finnas, förändras förutsättningarna otroligt snabbt. Tekniken ser annorlunda ut från dag till dag, och detta måste man hålla sig ajour med. 

Att hänga med tekniskt, och digitalisera sin verksamhet, kräver inte bara en plan, utan även resurser för det. Det kräver kompetens och kunnande. Det är svårt i allmänhet att hitta rätt kompetens inom utveckling. Som småföretagare kan det i synnerhet vara svårt, och även dyrt, att bygga upp en hel it-avdelning. Men det behöver det inte vara.

Genom att outsourca (alltså anlita utvecklare på distans) kan man både ha kakan och äta den. Man kan skräddarsy den personal man behöver, för att passa det behovet man har. Flexibiliteten gör det svårslaget, och istället för att skriva jobbannons kan man se över kravspecifikationen. Att det är tidseffektivt, och att man slipper onödiga kostnader för rekryteringen, gör det hela till ett ekonomiskt smart alternativ.

Låt The Farm hitta din digitala potential med vårt tekniska kunnande - läs mer om våra framgångsrika kundprojekt.

Läs mer - Kundcase

Utöver det kan man under tiden, hela tiden, anpassa den uppsättning med kompetenser utifrån det man behöver göra. Ifall behovet inte finns för att uppdatera databasen så är det ingen kompetens man behöver betala för. Betala då hellre för tiden som innebär arbete, inte mer. 

Nedan följer de vanligaste anledningarna till varför företag anlitar utvecklare på distans

  • Flexibiliteten gör små eller stora utmaningar enkla och smidiga att göra
  • För att få tid att fokusera på sin egna kärnverksamhet
  • Kan lösa kort- och långsiktiga problem medan den befintliga personalen jobbar med strategi och utveckling av företaget.
  • För att kunna ta in spetskompetens inom områden som är affärskritiska men som inte finns inom bolaget
  • Backloggen brukar alltid vara mer eller mindre lång. För att lösa de knutar i företaget som i andra ändan kan ge mer tillväxt, eller mer nöjda kunder.
  • För att kunna ta in kompetens i företaget som är annars är svår att hitta.

Alltså, om din kärnverksamhet blir lidande på grund av tekniskt fokus och utveckling, kan det vara en god idé att möblera om organisationen. Ofta finns tillväxten i företaget, om kärnverksamheten får störst fokus. Då kan man låta utvecklingsavdelningen vara ett stöd till resterande verksamhet.

Enligt Deloitte´s 2016 global Outsourcing Survey, har outsourcing som fenomen sett en ökad trend, som förväntas att fortsätta de nästkommande åren. Det är inte så konstigt eftersom det kommer med så många fördelar. Företag upplever det som en kostnadseffektiv lösning, man får tillgång till oändlig kompetens och ett helt nytt perspektiv på vissa saker. Win-win.

För en del låter outsourcing dyrt, och man förstår inte hur det kan vara kostnadseffektivt. Men istället för att stirra sig blind på timpriset för konsult, får man överväga vad en anställning till egna företaget istället kostar. En rekrytering, med allt arbete, från att skriva annons till att ha intervjuer, är dyrt. Att lägga ner 100 timmar*, och därmed väldigt dyrbar tid, är inte ovanligt. Utöver det måste man också vid en rekrytering betala sociala avgifter, arbetsgivaravgifter, kontorsplats och utrustning.

Under tiden en resurs jobbar så kan man även räkna med 100% fokus på kärnuppgiften och inget annat. Bara mätt på effektivitet har man gjort en stor vinst. En inhyrd resurs kan också börja jobbet mycket snabbare än en nyanställd person, då man inte behöver ta hänsyn till uppsägningstider och inlärning.

Kärnan kring outsourcing är att det finns enkla sätt att ta sitt företag i en annan riktning. Man behöver inte alltid räkna på att tillväxten kommer beroende på i vilken takt man kan anställa. Man behöver inte anpassa verksamheten efter arbetsmarknaden och som så många andra, vända på stenar efter olika kompetenser.

The Farm har vi allt och lite till, och många flexibla lösningar för att passa våra kunders behov.

Yohanna Bredén

Kontakta oss

*https://swesale.se/for-foretag/rekrytering/kostnad-for-egen-rekrytering/