IT-projekt  Remote  outsourcing

Partner inom digitalisering, utveckling och programmering sedan 2007.

Publicerad av Yohanna Bredén den jan 24 2020

Hur jobbar The Farm?

The Farm har sedan 2007 jobbat med kunder på distans. Vi är baserade i Falköping, men majoriteten av våra kunder finns i bland annat Stockholmsområdet och i Norge. Detta ställer såklart höga krav på oss som leverantör. Efter mer än 10 år i branschen har vi inte bara utvecklat ett arbetssätt som funkar bra, vi har blivit riktigt duktiga på det också. I vår bransch ser kommunikationssätten och arbetsverktygen liknande ut, och då finns det inget egentligt behov för en utvecklare att sitta bredvid någon annan. Man kan ändå kommunicera och jobba på samma vis. Det innebär att man får alla fördelarna med en riktigt duktig utvecklare, men samtidigt fördelarna med att inte behöva avsätta plats på ens egna företag. 

Hur jobbar jag som kund med The Farm?

Som kund hos The Farm är man trygg i att vårt arbetssätt är utformat för att ni ska lyckas med era mål. Vi har regelbundna sprintmöten och återkopplingar. Vi dokumenterar arbetets gång, vad vi har jobbat med, samt hur vi har jobbat med det. Vi säkerställer också att det är fler personer som kan ett projekt, så man alltid har rätt kompetens på plats.

Dessa saker är A och O för vår verksamhet, och en av många anledningar till att våra återkommande kunder vill ha med oss på deras egen utvecklingsresa. För oss är det naturligt att antingen ta tåget till våra kunder för uppstartsmöten, eller ringa och diskutera alternativa lösningar, som vi tror kan vara bättre för slutprodukten. Vi använder gärna vår mångåriga kompetens för att alltid leverera den bästa lösningen, och delar med oss av det. Likväl som vi är utvecklare, är vi även bollplank och alltid måna om kundens bästa. Liten som stor. Vi ser oss som en partner till våra kunder och att få vara en del av den digitaliseringen som nu pågår, och har pågått, är precis där vi vill vara.

Vilka är fördelarna?

Det finns fördelar för dig som väljer The Farm som partner, och alla av dem kanske man inte direkt tänker på. Det finns uppenbara så som att man slipper ha en kontorsplats, utrustning och lokalhyra. Man behöver heller inte tänka på rekryteringsprocessen som för många är både kostsam och utdragen. Utöver det behöver man heller inte tänka på kompetensutveckling, personkemi eller hur man ska nyttja just den personen på bästa sätt. Vi menar på att man i vissa fall kan bli låst genom att en person man anställer har begränsat med kompetenser. Vi är inga superhjältar där alla kan allt, men vi är ett helt gäng, som tillsammans har mångårig och mycket god erfarenhet av de flesta kodspråk. 

Detta ger en stor flexibilitet där vi på detaljnivå kan skräddarsy våra kompetenser mot de uppdrag som finns. Detta ger såklart våra kunder en trygghet i att vi alla gör det vi är bäst på, vilket ger en god kvalitet för det vi slutligen levererar. 

Varför ska man välja The Farm framför traditionell outsourcing?

Förutom det vi gick igenom när det gäller fördelarna så är vi trevliga och nära. Även om vi jobbar på distans så ligger Stockholm 2 timmar bort med tåg, medan Göteborg är inom närområdet med 1 timma bort. Utöver det är vi alltid tillgängliga för olika typer av digitala möten, i samma tidszon, och på samma språk. Hos oss har man en förlängd utvecklingsavdelning, nära till hands, med hög kompetens. Vi är heller inte bara intresserade av att checka av en kravspec, vi vill jobba långsiktigt tillsammans med våra kunder. 

Alltså är vi en partner för dig som vill utöka din digitala närvaro, behöver förstärkning utöver dina egna utvecklare, vill ha en förstklassig app med smarta funktioner eller vill ha dina projekt hos någon, som bryr sig lika mycket som du gör. 

På The Farm har vi allt och lite till, och många flexibla lösningar för att passa våra kunders behov.

Yohanna Bredén

Kontakta oss