IT-projekt  remoteresurser  IT konsult

Vill du ha snabbare resultat för dina IT-projekt? Att ha utvecklingen på remote är en smidig lösning.

Publicerad av Yohanna Bredén den okt 7 2019

Vill du ha snabbare resultat för dina IT-projekt? 

Sammanfattning:

 • Tekniken skiftar och den skiftar fort
 • Att outsourca - ett smidigt och enkelt alternativ för att snabba på processen
 • Vad kan man förvänta sig av att jobba med konsulter?
 • Därför ska du hyra konsulter och därför är vi svårslagna kompetensmässigt.
 • 10 tips när det gäller att ha utvecklingsresurser remote

Från början av 1900-talet fram till idag har tekniken gjort enorma framsteg. Och fram till nästa sekel förväntas tekniken nå ännu större framsteg. Det är till och med så att vi kan ha svårt att förstå vilka lösningar tekniken kommer leverera inom de närmaste tio åren. Som företagare i alla möjliga typer av branscher gäller det att hänga med. En digital transformation och en digital närvaro är två vanliga, men viktiga, buzzwords. Om dina konkurrenter och dina kunder är på en plattform du inte är, vem får affärerna då?

Att åstadkomma digital närvaro, och att vara up to date med marknaden, konkurrenterna och dina kunder ställer stora krav på din egen organisation. Olika typer av utveckling är kärnan i att kunna göra denna typ av resa, med tydliga krav på kompetensen som behövs. Och samtidigt som ditt företag behöver resurser för att förverkliga era planer, för att nå omsättningsmålet, råder det en stor brist bland den typen av kompetens.

Som tur är finns det en lösning. Alternativ som gör det enklare att nå dit man vill, men utan att man först behöver bygga upp eller bygga på sin utvecklingsavdelning. Att använda remoteresurser, alltså personer på distans,  till olika projekt, gör att man kan nå ett snabbare resultat och man kan få rätt hjälp direkt. Man kan antingen beställa exakt det man vill ha, eller få stöttning i hur man ska förverkliga sin vision. Istället för att skriva en jobbannons, intervjua, utvärdera, ta hänsyn till tiden mellan påskrift och anställningsstart samt onboarda för att söka utvecklare, kan man alltså skriva en kravspec och låta någon annan lösa de listade problemen.

Utvecklare som jobbar remote har gjort detta till en konstform. De är riktigt duktiga på det som krävs av den typen av jobb, oavsett om de jobbar ensam eller i team. Man kan också förvänta sig knivskarpt fokus på kärnuppgiften och ett högkvalitativt resultat. Medan en utvecklingsavdelning har en mängd mål och ibland en spretig prioritering, gör konsulten den saken som är prioriterad. I en konsult har man även en kunnig och erfaren person som kan rådgiva och stötta i projekt, för att få bästa möjliga slutresultat. 

Att utvecklare är problemlösare är inte unikt vare sig de är konsulter eller ej. Men en fördel för konsulter är en bred och varierande erfarenhet inom de kompetenser som hen innehar. Alltså finns ofta fler infallsvinklar och i många fall andra typer av sätt att problemlösa på tack vare det. Att hyra den här typen av kompetens gör också ens egna planering väldigt flexibel. Behoven går att lösa oavsett om de är lång- eller kortsiktiga, löpande eller tidsbestämda. Detta gör det möjligt att låta prioriteringarna styra företagets framgång, och inte rekryteringsprocesser eller brist på kompetens.

Här är 10 tips när det gäller utveckling remote:

 1. Vad behöver ditt företag? Se till att få rätt kompetens snarare än någon som kan lite om mycket.
 2. Hur jobbar konsultbolaget? Finns det referenskunder du kan prata med?
 3. Var tydlig i din kravspec eller i din vision. Tydligheten ger dig ett bättre resultat och ett projekt som tar mindre tid.
 4. Fräscha ögon som tar sig an uppgiften kan komma med nya innovativa lösningar som kan vara helt nya för dig eller för hela branschen.
 5. Alla typer av projekt kräver någon typ av återkoppling, oavsett om det är remote eller på plats i verksamheten. Hur vill ni ha uppdateringar om projektet?
 6. Att ha rätt kompetens den tiden som behövs är kostnadseffektivt.
 7. Det går inte att trolla med tid men ju fler kockar desto snabbare soppa - beroende på projekt. Finns möjligheten att skala upp teamet remote för att få jobbet klart snabbare?
 8. Vad kan ni tjäna på genom ha en del av utvecklingen remote? Vilka andra saker kan ni fokusera på som ger er snabbt resultat?
 9. Vid vilka tillfällen i er verksamhet passar det bäst med en resurs som hjälper till? Utnyttja möjligheten att vara flexibel i din resursplanering beroende på era behov.
 10. En resurs som jobbar remote har ofta ett bra kontaktnät som är fördelaktigt för projektet. Konsulter på plats på företaget är ofta mer låsta.

The Farm - A happy place for developers

Sedan 2007 har vi framgångsrikt färdigställt många IT-projekt vilket innebär att du som kund kan lita på att vi får jobbet gjort. Med rötterna i Falköping, arbetar vi remote med vårt team av in-house experter.

The Farm hjälper dig med din digitala förvandling, genom att erbjuda lösningar för applikationsutveckling, webbplattformar, mobilapplikationer och smarta enheter, från UI/UX design till bakgrundstjänster, och utvecklingen av skalbar IT-infrastruktur (IT-teknik, molntjänster). 

Vi kan också hjälpa dig att modernisera redan befintliga tekniska lösningar. Vare sig du där ett stort företaget eller ett mindre start-up bolag är vi tekniskt agnostiska inom alla språk, verktyg och frameworks. 

Vi är expert på kod, och visar det gärna för dig.

Yohanna Bredén

Kontakta oss